La Unesco va proposar celebrar el Dia Mundial de la Ràdio el 2011 i l’Assemblea de les Nacions Unides ho va ratificar a partir del 2012, assenyalant que el Dia Mundial de la Ràdio se celebrés el 13 de febrer.
A instàncies de la directora de les Nacions Unides, Irina Bokova, es va fixar aquest dia per commemorar que aquest mateix dia de 1946 es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, amb seu a la ONU.
Els objectius són sensibilitzar al públic i als mitjans sobre la importància de la ràdio i animar als responsables de prendre decisions perquè estableixin i facilitin l’accés a la informació a través de la ràdio, a més de fomentar les xarxes i la cooperació internacional entre els radiodifusors.
La ràdio, si bé té les seves arrels a finals del segle XIX, segueix tenint vigència i aportant tecnologia, ciència, sistemes de programació d’elements d’àudio, però sobretot segueix sent un mitjà de comunicació proper, que ens aporta informació, entreteniment i companyia. I les veus i la professionalitat de les radiofonistes segueix contribuint a fer de la ràdio un mitjà imprescindible.